ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stabilt läge för lutande fackeltorn

TT · 20 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Läget bedömdes som stabilt på tisdagsmorgonen för det lutande fackeltornet på Shells raffinaderi i Göteborg. Jobbet med att stänga anläggningen pågick.-Vi håller på att ta anläggningen ur drift på ett kontrollerat sätt, sade raffinaderiets tekniske chef Ivan Mares till TT.

Själva lågan brann fortfarande på tisdagsmorgonen.-Så länge anläggningen är i drift brinner lågan. Först om några dagar beräknas anläggningen vara helt nedsläckt och reparationsarbetet kan börja.-Hur reparationsarbetet ska gå till har vi ännu inte tagit ställning till - om tornet ska fällas eller om vi lyfter upp det med en kran och ersätter de defekta delarna på det sättet. Det är ännu oklart vad som orsakade att det 60 meter höga tornet började luta.-Vi måste komma åt tornet först och titta på detaljerna, säger Ivan Mares. Nio vajrar håller fast tornet och de är intakta. Tornets lutning har, enligt Ivan Mares bedömning, inte ökat sedan måndagen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro