ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stabilt Ryssland besegrade virrigt Saudiarabien i VM-premiären

Björn Sjö · 14 Jun 2018
Uppdaterad 14 Jun 2018
Rysslands Aleksandr Golovin i duell med Saudiarabiens stjärna Taisir Al-Jassim.

Rysslands Aleksandr Golovin i duell med Saudiarabiens stjärna Taisir Al-Jassim. Foto: Kieran McManusIBL


Ryssland lyckades utan problem att vinna premiärmatchen i VM mot Saudiarabien på torsdagskvällen. Matchen slutade 5-0, och ryssarna ledde från tolfte minuten.

klar

Artikellänk är kopierad

Men i början såg det tveksamt ut för värdlaget, som hade massivt stöd från läktarna i Moskva där även president Vladimir Putin Putin fanns på plats efter att ha invigt turneringen.

Ett stöd, men också en press. Rysslands lag har inte vunnit någon match på länge. Kritiska bedömare trodde att premiären också skulle sluta med en förlust, vilket ytterst sällan drabbat ett värdland i fotbolls-VM.

Det verkade de första minuterna som om olyckskorparna skulle få rätt. Saudiarabien startade piggt, och visade upp ett lekfullt och tekniskt välutvecklat spel.

Men snart kändes det också som att de saudiska anfallen bara rann ut i sanden. Skickliga arabiska forwards lyckades ta sig upp mot ryska målet, men hade sällan någon medspelare att passa till för ett avslut.

Inhoppare gjorde första målet

Ryssarna vaknade sakta men säkert, och fick in första målet efter tolv minuter med ett fint inlägg som Jurij Gazinskij nickade i mål.

Efterhand blev Saudiarabiens försvar allt virrigare, och ryssarna pressade och fick in ett andra mål före pausen. Det gjordes av en inhoppare, Denis Tsjerysjev, som tjugo minuter innan ersatt skadade Alan Dzagojev, stor stjärna i CSKA.

I andra halvlek framstod Ryssland som allt stabilare och farligt, och efter 70 minuter kom 3-0. Även detta mål gjordes av en inhoppare, Artem Dzybua.

Målfest i slutminuterna

Ytterligare två mål fick Ryssland in i de sista minuterna, och Saudiarabien verkade alltmer bortkommet.  Fjärde målet sattes av Denis Tsjerysjev, och sista och femte spiken i kistan hamrades in av slitvargen Aleksandr Golovin.

Matchen förvandlades till en utklassning, och all spänning var borta. Men hemmapubliken jublade, och alla fotbollsvänner kunde också glädjas åt att VM:s första match bjöd på ovanligt snällt spel utan tjuvnyp och hårda tacklingar. Det dömdes varken ut straffar eller utvisningar.

Läs mer: Här kan du se matcherna i Stockholm

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Sjö
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro