ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Städa kontoret – och må bättre

Katarina Arnstad Elmblad · 27 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Vi mår bättre om vi har det snyggt och stilfullt runt omkring oss när vi arbetar, visar en ny studie.–Vi bör ha något sånär välstädat och det är aldrig fel med en schyst färgsättning, säger Elisabeth Schell, sjukgymnast vid Karolinska institutet som skrivit en avhandling om hur vi påverkas av vår arbetsmiljö.

Undersökningen, som i huvudsak genomförts på SVT och Sveriges Radio, visade att estetiskt välbefinnande ger bättre hälsa.– Vi är friskare och mindre stressade om vi har det stilfullt, vilsamt och snyggt runt omkring oss, säger Elisbeth Schell.Vackra blommor, fina färger och familjeporträtt kan göra att man undviker stress i men också utanför arbetet, sömnsvårigheter eller ont i nacke och skuldror.

Hur ska det se ut på min arbetsplats för att jag ska må bra och prestera optimalt?– Det har vi inte studerat men min personliga åsikt är att individens egna önskemål ska beaktas för det är den som avgör välbefinnandet. Jag tror tyvärr att estetiken glöms bort på många arbetsplatser, säger Elisabeth Schell.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro