ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Städar efter fest – med hakkorsbindel runt armen

Emmelie Wallroth · 5 Sep 2014
Uppdaterad 6 Sep 2014

Bilderna som tidningen Expo publicerar visar hur Sverigedemonkraternas toppnamn i Halmstad, Catharina Strandqvist, städar efter en fest – med en hakkorsarmbindel runt armen. Nu hoppar hon av och kandiderar inte längre till valet.

klar

Artikellänk är kopierad

Bilderna ska enligt Expo vara tagna i februari år 2012, och det året satt Catharina Strandqvist i SDU:s styrelse i Halland. I dag kandiderar hon för SD till landstingsfullmäktige i Halland och och är partiets toppnamn i Halstads kommun.

Se bilderna på Strandqvist (SD) här

Expressen har pratat med Catharina Strandqvist – som förnekar att hon har burit hakkorsarmbindeln.

– Det här känns väldigt knepigt, för det har jag inte gjort, det skulle inte falla mig in. Jag tar definitivt avstånd från sådant, säger hon till tidningen.

Daniel Vergara, reporter på tidningen Expo, uppger för Aftonbladet att de är säkra på att bilderna är autentiska och säger att uppgifterna är ”väldigt trovärdiga”.

Ronny Ledström, ordförande för SD Halmstad-Hylte, säger till Hallands-Posten att det är ”uppenbart olämpligt oavsett anledning”. Om Catharina Strandqvist får vara kvar i SD kan han inte svara på.

– Om man är lämplig för partiet är en fråga som partiet på riksplanet får avgöra, säger han till tidningen.

Catharina Strandqvist har i år kandiderat för SD till landstingsfullmäktige i Halland och varit partiets toppnamn i Halstads kommun – men efter Expos avslöjande hoppar hon nu av sin kandidatur, rapporterar flera medier.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro