ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Staden har tagits över av hjortar – men ingen vill skjuta dem

Hugo Ewald · 29 Okt 2015
Uppdaterad 29 Okt 2015

Foto: Alamy


En stad i amerikanska Oregon har nästan helt tagits över av hjortar. Men trots problemet vill inte medborgarna skjuta djuren eftersom de är så söta.

klar

Artikellänk är kopierad

I den amerikanska staden Ashland är det hjortarna som styr, i alla fall kan det verka som det. Det rapporterar Fox News.

Hjortarna är inte längre rädda för människor, går på trottoarerna och har till och med i ett fåtal situationer jagat människor och ätit upp saker i deras trädgårdar. Istället är det nu människorna som är rädda för hjortarna.► LÄS MER: Djur störs av berusade zoo-besökare

Staden har skjutit in tiotusentals kronor för att göra något åt situationen, men ingenting verkar egentligen hjälpa.

Nu uppmuntrar myndigheter människor att skjuta hjortarna, men det vill ingen egentligen göra – hjortarna är söta och gör egentligen inte någon särskilt stor skada. Istället vill medborgarna i Ashland hitta andra lösningar.

Myndigheterna står dock på sig. 50 hjortar måste avlivas varje år – så att de blir rädda igen. Hittills har detta dock inte skett.► LÄS MER: Jaktlag kräver få skjuta fler vargar

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro