ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Staden översvämmas av vilda chihuahuor

Tomas Lundin · 22 Sep 2014
Uppdaterad 22 Sep 2014

En edipemi har drabbat San Francisco-bukten – en gullig sådan. Lösdrivande mer eller mindre vilda chihuahuor har blivit ett vanligt inslag i gatubilden.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: All Over Press/Arkiv

Av de 3 000 hundar som årligen kommer in till djurhärbärget East Bay SPCA i Oakland är över hälften chihuahuor, rapporter SF Gate.

– För åtta år sedan var det kö ut genom dörren med folk som ville adoptera småhundar. Inte längre, säger föreståndaren Allison Lindquist. 

När kändisar började ha de små hundarna som modeaccessoar steg populariteten bland vanligt folk. Nu har övergivna och förrymda hundar börjat föröka sig så många av chihuahorna på gatan är födda vilda och är inte präglade på människor. 

Chihuahuorna lever ett hårt liv och är i ständig fara för att bli påkörda eller attackerade av större hundar. Medellivslängden för en gatuhund är inte mer än tre till fem år, enilgt SF Gate.

För att hitta nya hem till hundarna har Oakland med omnejd nu börjat exportera djuren. Hundratals flygs till Idaho, Washington och Kanada där efterfrågan är större än utbudet.

Enligt Vickie Bell på ett djurhärbärge i Oakland är knähundarna i alla fall ingen fara för allmänheten. 

– På så sätt är de lättare med små hundar. Du kan bara plocka upp dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro