ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stadens pengar försvann i Thailand

Daniel Olsson · 18 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Utredningen mot den Mölndalsbo som stack till Thailand med närmare en halv miljon av Göteborg kom­mu­ns pengar är nu klar. Men pengarna är borta.Utsikterna att få tillbaka pengarna som betalades ut av misstag veckan före jul bedöms som små.– Han verkar ha gjort av med det mesta och vi misstänker väl att det inte finns så stora tillgångar att hämta, säger kommunjurist Charlotta Stålberg.Kronofogdemyndigheten är redan inkopplad, men mannen har bara deklarerat för mindre inkomster under de senaste fem åren och har redan flera betalningsanmärkningar.En handläggare på Göteborgs stads lokalsekretariat gjorde misstaget i december när 464 252 kronor skulle betalas ut till en stadsdelsförvaltning som ersättning för outhyrda lokaler.

Men när förvaltningen hörde av sig om att de inte fått några pengar upptäcktes pengarna hamnat på ett konto som tillhörde en 25-årig tidigare dömd man som är känd i missbrukarkretsar. Då hade han redan hunnit ta ut alla pengarna och dragit till Thailand.Göteborgs kommun kommer att göra om sitt betalningssystem efter händelsen. Mannen åtalas inom kort

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro