ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stadsmissionen pengar stals – gick till knark

Leif Johansson · 9 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

BEDRÄGERI. Tjänstemannen anställdes av Stadsmissionens administration för att hjälpa utslagna och hemlösa ungdomar. Men i stället förskingrade han 392 000 kronor av deras pengar – för att köpa alkohol och kokain åt sig själv. Mannen har nu dömts till samhällstjänst för grovt bedrägeri. 35-åringen var tidigare ostraffad när han anställdes för att bland annat sköta utbetalningar åt Stadsmissionens hjälparbete med ungdomar. Men under arbetet utvecklade han själv ett allt tyngre missbruk, och för att ha råd med det började han föra över stora summor pengar från hjälporganisationen till sitt eget bankkonto.

Stadsmissionen har även tidigare haft problem med anställda som anklagats för att fuska till sig fördelar. 2004 misstänktes personal för att ha delat ut stiftelsens bostäder till släktingar och vänner. – Visst är det dystert när en anställd förskingrar pengar på det här sättet, men det kan ju hända på vilken arbetsplats som helst och det är mycket svårt att gardera sig mot, säger Thomas Knuthammar, informationschef på Stadsmissionen i Stockholm. 

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro