ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stadsodling och hästverksamhet på parkens önskelista

Marcus Carlsson · 19 Dec 2013
Uppdaterad 19 Dec 2013

Grönsaksodlingar för parkens restauranger och fortsatt ponnyridning. Det är vad Malmö stad hoppas på när man nu söker ny arrendator till Arken i Folkets park.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan 1993 har Ponnygården Arken drivits av en ideell förening och verksamheten har främst kretsat kring hästridning och fritidsaktiviteter för de yngre. När man nu söker ny hyresgäst till minibondgården hoppas man att den populära hästverksamheten ska bli kvar och att inslagen av odling ska bli fler.

- Det viktiga är att det blir en bra verksamhet för barn med djur och natur i fokus, sen kan man göra det på väldigt många sätt och det tycker jag den nya arrendatorn ska få styra över, säger Mårthen Gunnarsson på Gatukontoret.

Under de senaste åren har flera aktörer varit intresserade av att ta över verksamheten och av den blivande arrendatorn krävs bland annat att djur och natur ska fortsätta stå i centrum och att anläggningen ska vara öppen utan entréavgift året om.

- Det skulle till exempel kunna vara en 4H-gård eller ett naturbruksgymnasium som tar in det som en del av sin verksamhet, en befintlig ridskola eller en lantbrukare som vill utöka sin verksamhet inne i staden, säger Mårthen Gunnarsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcus Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro