ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Staket ska hindra hemlösa från att sova i parken

Tomas Lundin · 24 Mar 2015
Uppdaterad 24 Mar 2015

Foto: P-O Sännås/IBL Bildbyrå


Ett högt staket ska hålla borta hemlösa från en park på Kungsholmen i Stockholm. Notan för skattebetalarna för att ta bort sovplatsen: 200 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Dagens Nyheter rapporterar om gallret som har satts upp för att hemlösa inte ska kunna använda trappan som leder upp till Riksarkivet som tak för att kunna sova under den. Staketet har tillkommit efter att boende i området klagat.

– Man vill kunna se och känna sig trygg i området. Några av de som hört av sig har känt sig rädda för att det kanske finns någon gömd bakom buskarna som kan hoppa fram, säger Bo Höglund, parkingenjör på Stockholms stad till DN

Att sätta upp staketet har kostat 200 000 kronor av skattebetalarnas pengar, enligt Britt Mattsson, parkmiljöchef för notta innerstaden. Hon säger till DN att det inte bara handlar om otrygghet utan att boende också upplevt att det varit skräpigt.  Polisen har också fått en mängd klagomål.  – Det har varit folk som ringt och varit förbannade som inte uppgett sina namn. Den där platsen har varit ökänd i många år som tillhåll för missbrukare och bostadslösa. De senaste månaderna har det varit EU-migranter där också, säger Stefan Holmén, närpolischef på Kungsholmen till DN.LÄS MER:EU-migranternas sovsäckar eldas upp – blir fjärrvärmeFler EU-migranter avvhysta mitt i StockholmNej, polisen ligger inte bakom uppmaning att sluta skänka till tiggare

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro