ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stal 300 000 liter tysk öl under VM-finalen

Mathias Gerdfeldter · 16 Jul 2014
Uppdaterad 16 Jul 2014
Tyska landslagsmännen Mesut Özil, Benedikt Hoewedes och Per Mertesacker firar med pokal och öl i Berlin.

Tyska landslagsmännen Mesut Özil, Benedikt Hoewedes och Per Mertesacker firar med pokal och öl i Berlin. Foto: TT


Medan tyskarna satt klistrade framför sitt landslags väg till VM-guld i helgen, passade fräcka tjuvar på att tömma ett helt lager på öl.

klar

Artikellänk är kopierad

Tyskland har den senaste veckan slukats av fotbollsfeber, med uppladdningen inför finalmatchen i helgen och firandet av guldhjältarna vid hemkomsten. Mitt i uppståndelsen såg någon eller några tjuvar sin chans – och stal 300 000 liter öl, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Ölen förvarades i burkar, i tio olika lastbilar samlade i den västtyska staden Krefeld. Stölden ska ha skett någon gång under den gångna helgen, medan de flesta tyskar satt fastklistrade framför sitt landslags seger över Argentina i VM-finalen.

Polisen i det aktuella förbundslandet Nordrhein-Westfalen säger att de har ett par, tre spår efter öltjuvarna, men ber samtidigt allmänheten om hjälp.

– Har någon uppmärksammat en väldigt stor mängd öl? Har någon information om var den kan förvaras? undrade en talesperson för Krefelds polis.

Enligt samma talesperson finns det inga konkreta tecken på att ölen ska ha sålts eller druckits under firandet av de tyska VM-hjältarna vid landslagets hemkomst i tisdags.

300 000 liter öl kan låta som mycket, men enligt siffror som Wall Street Journal har tagit del av är det bara en droppe i (det tyska) havet. Med den takt tyskar drack öl under 2013, skulle det enbart ta dem 18 minuter och 22 sekunder att hälla i sig 300 000 liter.

klar

Artikellänk är kopierad

Mathias Gerdfeldter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro