ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stal från äldre – fast efter flera år

Fredrik Beckman · 16 Dec 2013
Uppdaterad 17 Dec 2013

Den 38-åriga kvinnan stal från äldre i butiker. Stack från Sverige och i flera år har hon varit häktad i sin frånvaro. Till slut greps hon i Tyskland.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu åtalas en 38-årig kvinna misstänkt för flera stölder mot äldre i olika butiker runt omkring i Göteborgsområdet. Hon erkänner brott.

De bestulna är äldre kvinnor och par, vissa med rollator eller krycka, som vid ett hastigt ögonblick lämnat sin handväska utan uppsikt när de varit i matbutiker för att handla.

På flera övervakningskamerabilder ser man den 38-åriga kvinnan stoppa handen i väskor, eller spana in äldre som strax efteråt har blivit av med sin plånbok.

Det var 38-åringen och hennes make som var på stöldturné i Västsverige 2010. Maken greps för brotten men kvinnan kom undan. Hon häktades i sin frånvaro i slutet av 2010, men var inte kvar i Sverige. Inte förrän hon greps i Tyskland i november i år kunde man få tag i henne.

Totalt åtalas hon för fem stölder av äldre, i samtliga fall finns bildbevis från övervakningskameror.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro