ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stal kungens juveler – greps på Arlanda

metro · 18 Okt 2012
Uppdaterad 18 Okt 2012
Stal kungens juveler – greps på Arlanda Norska polisen

Stal kungens juveler – greps på Arlanda Norska polisen


klar

Artikellänk är kopierad

En man, som misstänks för en juvelkupp mot en afrikansk kung, har gripits på Arlanda. Stölden skedde på hotell Plaza i Oslo, där kungen bodde under ett besök i Oslo.

Mannen greps när han skulle igenom gränskontrollen på Arlanda. Eftersom han varit efterlyst kändes han igen av flygplatspersonalen.

– De tillkallade polis som grep honom och tog in honom för förhör, säger Jessica Fremnell, informationsansvarig vid gränspolisen till norska Verldens Gang. 

Den gripne mannen har erkänt stölden och kommer att överlämnas till norska polisen. Men ytterligare gripanden kan komma att göras. Polisen misstänker även en kvinna, som också syns på bilderna, samt ytterligare en person som ska ha medverkat i kuppen.

Smyckena, som tillhör Otumfuo Osei Tutu II, kung över Ashanti-regionen i Ghana, stals i lobbyn vid Radisson Blue Plaza hotell på onsdagen i förra veckan. Bytet bestod av juveler och andra värdefulla föremål som gått i arv i familjen sedan generationer tillbaka, enligt kungen.

Otumfuo Osei Tutu II har ingen officiell position i Ghana, utan fungerar mer som en goodwill-ambassadör för sitt hemland. Han var i Oslo för att medverka på en stor handelskonferens med Norges utrikesministern när stölden inträffade. 

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro