ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ständig underbemanning i omsorgen – "Äldres hälsa riskeras varje vecka"

Anders Göransson · 25 Okt 2013
Uppdaterad 28 Okt 2013

Äldres hälsa riskeras ständigt, på grund av underbemanning. Det uppger mer än var fjärde anställd i äldreomsorgen i Stockholms län.

klar

Artikellänk är kopierad

"Ett stort svek mot både de anställda och de äldre" kallar en representant för Kommunal Stockholm de nya siffrorna.
"Ett stort svek mot både de anställda och de äldre" kallar en representant för Kommunal Stockholm de nya siffrorna.Foto: Jessica Gow/TT

– Dessa siffror är en katastrof. De visar ett stort svek mot både de anställda och de äldre, säger Kevin Thompson, vice ordförande i Kommunal Stockholm, som gjort undersökningen.

Över 3 700 personer som jobbar inom äldreomsorgen i Stockholms län har tillfrågats hur de ser på sin arbetssituation. Totalt sett är de privatanställda minst nöjda. De arbetar oftare obetald övertid och får sämre gehör hos arbetsgivaren.

Men samtidigt upplevs personalbristen som mer akut i den kommunala verksamheten. Hela 30 procent uppger att deras verksamhet varje vecka är så underbemannad att det innebär risker för de äldre. Motsvarande siffra bland privatanställda är 28,6 procent. Bland anställda i icke vinstdrivande verksamhet - främst stiftelser och ideella organisationer - är andelen 26,2 procent.

En jämförelse mellan de olika driftsformerna visar att den kommunala äldreomsorgen har en större andel visstids- och timanställda än den privata, även om skillnaderna är små.

– Våra medlemmar, oavsett driftsform, vill göra ett bra jobb. Men de får inte förutsättningarna, säger Kevin Thompson.

Genomgående gäller att anställda vid äldreomsorg som drivs av icke-vinstdrivande verksamheter är mest nöjda med arbetsförhållandena.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro