ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stans nya lekpalats

Annika Persson · 29 Sep 2011
Uppdaterad 29 Sep 2011
Ella och Elise frossar i kostymeriet och hinner under några minuter byta om flera gånger.

Ella och Elise frossar i kostymeriet och hinner under några minuter byta om flera gånger. Foto: Urban Brådhe


Barn och ungdomar intar gamla Riksarkivet. Här finns 5 000 kvadratmeter med allt man kan drömma om”. ”Priset är lite högt men utbudet är stort”.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Nordensköld visar Jens, Ella och Elise tavlor och  konstverk som andra barn gjort och ställt ut.
Annika Nordensköld visar Jens, Ella och Elise tavlor och konstverk som andra barn gjort och ställt ut.Foto: Urban Brådhe
I musikrummet testar Elise Hudert, Ella Örnehed och Jens Örnehed på allt från trummor  och banjo till en mikrofon med speciella spök- och roboteffekter.
I musikrummet testar Elise Hudert, Ella Örnehed och Jens Örnehed på allt från trummor och banjo till en mikrofon med speciella spök- och roboteffekter.Foto: Urban Brådhe

Musikrum, tv-studio, kostymeri och skrivarlya. Att hitta saker att göra i de 50 rummen i gamla Riksarkivet, där Palatset slår upp portarna på lördag, är inte svårt. – Här finns 5 000 kvadratmeter med allt man kan drömma om, säger Lotta Nilsson, kreativ ledare och en av grundarna till Palatset. Jens Örnehed, 7, Ella Örnehed, 10, och Elise Hudert, 12, blir alla fascinerade av lokalerna redan vid entrén. – Det känns som Harry Potter-filmerna, man väntar bara på att trapporna ska börja röra sig, säger Jens Örnehed. I musikverkstaden finns alla möjliga instrument att prova på. Favoriterna är trummorna och mikrofonen som bland annat har effekterna eko samt spök- och robotljud. I rummet bredvid står en bil parkerad och en skärm med olika bakgrunder gör att bilföraren kan ”köra” i många miljöer. – Jag ser er, skriker Ella Örnehed, från regissörhörnan där hon kan zooma in och välja hur lillebror Jens och kusinen Elise, som sitter i bilen, ska synas i bild. Efter en timme är det dags att gå hem, men barnen vill komma tillbaka. – Priset är lite högt men utbudet är stort så jag kan absolut tänka mig att ta med dem hit igen, säger pappa Joakim Jäger.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Persson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro