ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stans svettigaste yoga

Petra Stegman-Axlund · 20 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Urban Brådhe

Bikramyoga är som klassisk hathayoga  men med skillnaden att den utförs i 40-gradig värme och med hög luftfuktighet. Redan från första minuterna fullkomligt rinner svetten om deltagarna. – Värmen gör att man lättare kan slappna av, man får mjukare muskler och lättare att stretcha. Dessutom sätter man fart på blodcirkulationen och att svettas är ju kroppens naturliga läkningsprocess, säger Kim Melander, hon var den som introducerade bikramyoga i Sverig för sju år sedan.

Bikramyoga är ett av de mest fysiskt krävande yogapassen. Dels på grund av den höga temperaturen och dels på grund av de krävande kroppspositionerna.

Många elitidrottaren utövar bikramyoga för att bli bättre inom sin sport. Det är perfekt för golfare och tennisspelare.

Och i Hollywood tränar stjärnor som Madonna, Brooke Sheilds, Elle Macpherson och Serena Williams bikramyoga. Men det är såklart även bra för ”vanliga människor”.

Kim Melander är säker på att den är här för att stanna. – Du tränar ju styrka, kondition, du lär dig andas, slappna av och du blir av med såväl fysisk som mental stress, vad passar bättre för dagens stressade människor?

Bikram yoga

Grundades redan i början av 60-talet av Yogiraj ­Bikram Choudhury.    Yogiraj Bikram Choudhury började själv träna yoga när han var fyra år. Och vid 17 års ålder öppnade han sin första bikramyogastudio i Indien efter att ha skadat sitt knä. Man kan än så längre bara träna bikramyoga i Stockholm och Malmö. Men bikramyogans grundare har skrivit boken "Bikram’s Beginning Yoga Class" så man kan prova hemma.

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Stegman-Axlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro