ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Star Wars Kids" otippade comeback

Tomas Lundin · 4 Jun 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ryktet sa att han var död, men nu är "Star Wars Kid" tillbaka – med ett fett skadestånd och snart en juristexamen.När Ghyslain Raza filmade sig själv svingandes en golfbollplockare i föräldrahemmet trodde han inte att någon skulle få se klippet. Åtta år senare har "Star Wars Kid" setts av var sjunde invånare på planeten jorden.Efter vad som kan beskrivas som den största mobbningskampanjen i världshistorien var Ghyslain Raza nära att bryta ihop totalt. Depressionen gjorde att han tvingades sluta high school för att läggas in på en barnpsykiatrisk klinik.Nätrykten gjorde gällande att han hade tagit livet av sig, men 2006 var Ghyslain tillbaka med en serie stämningar mot de skolkamrater som läckt videon till nätet. Det resulterade i en ersättning på nästan två miljoner kronor.Nu, 2010, är Ghyslain Raza i 20-årsåldern och spås en lysande framtid. Enligt sajten Motherboard använder han nu sin erfarenhet av att processa i rätten till att ta en juristexamen. Han är också ordförande i en förening som verkar för att bevara kulturarvet i hemstaden Trois-Rivières i Kanada.

Vare sig han vill det eller inte är han också en del av internets kulturarv. "Star Wars Kid" var ett av de första stora virala klippen på nätet, med gästspel i både "South Park" och "American Dad".

Ghyslain själv har rankats som nummer två på VH1:s lista över internetkändisar.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro