ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Star Wars-tema på höstlovet

Conny Emmelin · 31 Okt 2011
Uppdaterad 31 Okt 2011
Sam Persson, 5 år, kan allt om Star Wars och vilka som är onda och goda.

Sam Persson, 5 år, kan allt om Star Wars och vilka som är onda och goda. Foto: Peter Brinch


klar

Artikellänk är kopierad

Serier, rymden och docktillverkning. Höstlovet är här och med det lockas lediga barn och ungdomar med hundratals aktiviteter i skånska städer. Många av dem är gratis, som det stora rymdtemat på Helsingborgs stadsbibliotek. – Rymden passar bra för det anspelar både på vetenskap och på fantasi. Vi har en star wars-utställning, en astropedagog som tar med barnen på en rymdresa och så kan man göra sitt eget rymdmonster, säger Annika Mandahl, bibliotekarie. Tanken med rymdtemat är också att locka barnens många olika sinnen, därför finns utställningskläder och självklart också böcker som hör till temat. Alla aktiviteter är gratis men en del kräver förbokning och kan vara fulla. Och när det gäller utställningen med Star Wars-leksaker kan det också locka en lite äldre målgrupp. – Det fascinerar många. Vi har en kär kollega som är samlare av Star Wars-leksaker som lånat ut till utställningen, säger Annika Mandahl.

Mer skoj i olika städer

Helsingborg Skateskola: Oavsett om du grym på att skejta eller aldrig har gjort det förr kan du få hjälp med tekniken av duktiga instruktörer. Var: Jutans skatehall, V Sandgatan 15, Helsingborg När: mån–tors, kl 11–13 Pris: 25 kronor per dag Alice i underlandet: Den absurda historien om flickan i det konstiga landet som befolkas av hattmannen, vita kaninen och hjärter dam. Var: Dunkers kulturhus, Teatersalen När: mån–tis, kl 10 och 13 Pris: 50 kronor per person Malmö Bli konstdetektiv: Gå på en guidad visning om djur i konstens bildvärld på Malmö Konstmuseum. När barnen hittat de djur som söks i bilderna kan de fylla i dem i ett korsord. Barn måste ha med sig en vuxen. Var: Malmö Konstmuseum, Malmöhusvägen 6, Malmö. När: tis–tors, kl 11 och 14. Pris: Gratis för barn, vuxna betalar entréavgift på 40 kronor Origami. Är pappersvikning din passion? Eller är du bara nyfiken? På garaget kan du testa den asiatiska tekniken och skapa pappfigurer utan vare sig sex eller lim. Var: Garaget, Lönngatan 30, Malmö När: Torsdag kl 14.30–15.30 Pris: GratisLund Spökhistorier om djur: Vad händer när djuren dör? Blir de spöken då? I stadsparken i Lund kan hela familjen delta och skapa en spökhistoria tillsammans. Var: Stadsparken, Lund. Samling vid jubileumskansliet. När: tisdag och fredag kl 14. Pris: Gratis Freerunning: Parkourgänget Air Wipp visar Freerunning och har workshop för ungdomar mellan 10-18 år. Det är en av många aktiviteter på Vattenhallen i Lund. Var: Vattenhallen John Ericssons väg 1, Lund När: tisdag kl 13 och 14.30. Pris: Gratis, föranmälan krävs.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro