ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Starbucks vd avgår – kan tänka sig bli president

Valerie Kaspersen · 5 Jun 2018
Uppdaterad 5 Jun 2018
Howard Schultz stöttade Hillary Clinton i valet 2016.

Howard Schultz stöttade Hillary Clinton i valet 2016. Foto: Pixabay/ Photobra Adam Bielawski/ Wikimedia commons


När Starbucks vd Howard Schultz nyligen avgick gav han ett oväntat besked. Den 64-årige affärsmannen kan tänka sig att ställa upp i presidentvalet nästa val.

klar

Artikellänk är kopierad

Howard Schultz, 64, har i ungefär 25 år varit ordförande för cafékedjan Starbucks. Under måndagen meddelade han att han nu avgår.  

I en intervju med New York Times berättade den nu före detta ordföranden att han har tankar kring att ställa upp som presidentkandidat.

– Jag vill vara ärlig, men inte skapa en massa spekulationer. Jag har under en lång tid varit mycket orolig för vårt land – den ökade klyftan och vår ställning i världen, säger Howard Schultz till New York Times.

Howard Schultz stöttade Hillary Clinton under valet 2016 och spås nu bli en möjlig kandidat för demokraterna under valet 2020.

– Jag planerar att tänka på en mängd olika alternativ, och det kan innefatta offentlig tjänst. Men jag har en lång väg kvar innan jag tar några beslut om framtiden, säger Howard Schultz till New York Times.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro