ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stark krona gör det billigare att resa

Anneli Sandberg · 22 Feb 2011
Uppdaterad 22 Feb 2011
London rekommenderas för shoppingsugna svenskar. Här är One New Change – ett nytt köpcenter nära St Pauls-katedralen.  

London rekommenderas för shoppingsugna svenskar. Här är One New Change – ett nytt köpcenter nära St Pauls-katedralen.   Foto: Oli Scarff / Getty Images


Man får både mer boende och shopping för pengarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Kronan är starkare än både euron, det brittiska pundet och den amerikanska dollarn. Och för ressugna svenskar är detta ett guldläge.

Eftersom både hotell och shopping är billigare är det extra förmånligt att resa. – Det stämmer absolut. Nu kanske man inte tjänar pengar på att shoppa men man kan se den billiga shoppingen som en guldkant på resan, säger Bodil Hallin, familjeekonom på Ikano Bank.

Mest har man att tjäna på att resa till länder med euro som valuta. – Det är ju en stor del av de europeiska länderna och det är ju länder vi ofta reser till. Ett tips är att kolla på Konsument­europa.se innan man reser för att se vad som gäller. Reser man utanför Europa kan man få räkna med att betala både tull och moms på det man köper, säger Bodil Hallin.

Eftersom kronan också står sig stark mot det brittiska pundet är London ett bra alternativ.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro