ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Starka känslor men hon orkade berätta”

Clarence Frenker · 28 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Öga mot öga möttes de i går i rätten – den 40-årige företagschefen och flickan som han mot löfte om pengar ska ha tvingat till gruppsex.

I detalj berättade hon för första gången hur de kommit i kontakt med varandra på en internetsida och hur hon mot betalning lockats till ”gang-bang” med flera äldre män.

– Det var starka känslor, men hon orkade berätta, säger flickans målsägarbiträde Göran Hjalmarsson.

Flickan, som är i 20-årsåldern, är en av de tio unga flickor som ska ha utnyttjats i det kopplerinätverk som nystades upp i våras.Hon var först vittne – men trädde sedan fram som ett offer i härvan.

– Det här är den enda av flickorna som hörs live under rättegången. Hon bekräftar det de andra berättat, att det funnits en systematik, säger Göran Hjalmarsson.

Bland de fem åtalade männen pekas den 40-årige företagschefen ut som huvudman.Via chattsidor ska han ha kommit i kontakt med flickorna, den yngsta 14 år, och sedan ordnat ­grupp­sexträffar med sexköpare i lägenheter och på hotell runt om i landet.

Fallet prövades i tingsrätten redan i våras, men fick tas om sedan domaren blivit sjuk. Förhandlingarna återupptas bakom lyckta dörrar.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro