ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Starka reaktioner efter film om sångerskan Josefin Nilsson – utsattes för dödshot

David Peterson · 24 Mar 2019
Uppdaterad 24 Mar 2019
En ny film om sångerskan Josefin Nilsson liv har lett till starka reaktioner.

En ny film om sångerskan Josefin Nilsson liv har lett till starka reaktioner. Foto: TT


Sångerskan och artisten Josefin Nilsson avled hastigt i februari 2016. Nu har en ny dokumentär om sångerskans liv lett till starka reaktioner och en manifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor. 

klar

Artikellänk är kopierad

Dokumentären ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” släpptes av SVT i fredags. Filmen handlar om sångerskan Josefin Nilssons liv, både om det i strålkastarljuset och om det som hände utanför.

Den tidigare Ainbusk-sångerskan avled plötsligt 2016 och skulle ha fyllt 50 år i fredags. Den nya dokumentären har väckt starka reaktioner och i sociala medier diskuterar många filmens innehåll under hashtaggen #brinnförjosefin.

Syster berättar om misshandel

I dokumentären berättar hennes syster om den psykiska och fysiska misshandeln som Josefin Nilsson utsattes av sin dåvarande pojkvän under 90-talet.

– Det finns bevis. Det finns brev han har skickat, jag har telefonbanden här. Det är otroliga meddelanden, som är fulla av hat, säger systern Marie Nilsson Lind i dokumentären.

Hon läser också upp en del ur ett brev som skickats till sångerskan.

– ”Jag lovar dig min hämnd, den kommer att bli ljuv. Jag ska tänka ut något raffinerat åt dig”.

Systern berättar även om de skador som Josefin Nilsson fick till följd av misshandeln.

Hundratals deltog i ljusmanifestation

På lördagen samlades ett hundratal människor vid en en ljusmanifestation som arrangerades i Josefin Nilssons minne och för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor. Dokumentären har även lett till starka reaktioner från flera välkända profiler.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro