ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Startar radiokanal som täcker en T-banestation

Josefin Svenberg · 14 Feb 2014
Uppdaterad 14 Feb 2014

Hallå där Leo Forssell, som tillsammans med de andra från gänget bakom Trädgården och Under Bron startar Radio Skanstull den 3 mars. Webbradiokanalen kommer att sända direkt från en restaurang – på Norrmalm.

klar

Artikellänk är kopierad

Leo Forssell och Noah Gibson.
Leo Forssell och Noah Gibson.

På Regeringsgatan i centrala Stockholm pågår just nu förberedelserna inför öppnandet av Radio Skanstull – ett nytt koncept med webbradiosändningar alla dagar klockan 07-02 från en nyöppnad restaurang. Bakom satsningen står Leo Forssell och de andra i gänget som driver de populära klubbarna Trädgården och Under Bron.

Radio Skanstull låter väldigt, väldigt lokalt. Kommer ni bara att rapportera om händelser från sydligaste Söder?

– Haha, nej, absolut inte. Det är bara det att vi har våra andra verksamheter här nere och vi gillar det, så vi tänkte att stadskärnan ska få smaka på Skanstull också. Det blir kul att prova något nytt.

Vad är det för typiskt ”skanstullskt” som city ska få smaka på?

– Det är väl vår speciella estetik och vårt sätt att jobba på, som jag tycker att vi är relativt unika med i Stockholm. Framför allt jämfört med innerstan där det känns som att man går in på samma ställe vart man än går, även om det är olika fasader och koncept.

Jag läste att ni vill ”få människor att titta upp från sina liv och upptäcka nya vägar och få dem att lyssna”. Det låter ganska luddigt – kan du utveckla det?

– Haha, allt är ganska luddigt än så länge. Åtminstone det vi valt att gå ut med. Men radion vi har samlat en skock roliga, bra och intressanta personer som vi tycker gör bra grejer. Vissa har redan podcasts, andra har vi parat ihop med varandra för att skapa intressanta möten. Det kommer att vara mycket fokus på musik på kvällarna och mer prat på dagarna, om politik, konst, musikproduktion – ja, allt möjligt.

– Men som sagt, det är inte enbart en radiostation, utan en plats där man även kan äta och dricka. Det är lite kul att man kanske oavsiktligt utsätts för radion och dess innehåll.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro