ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Staten ska rekrytera 10 000 ingenjörer

Mary Örnborg · 28 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ingenjörer kan se fram mot en ljus arbetsmarknad..Bara inom staten kommer uppemot 10 000 jobbchanser för ingenjörer skapas inom den närmaste femårsperioden.

Den ekonomiska krisen har inte slagit lika hårt mot den statliga arbetsmarknaden som den privata marknaden. En färsk undersökning gjord av fackförbundet ST visar att inom de närmaste fem åren behöver staten rekrytera 10 000 nya ingenjörer.– Störst är möjligheterna för den som är ung, välutbildad och vill jobba i en storstad, säger Anette Carnhede, ordförande i ST.

Det är främst inom storstadsregionerna som jobbchanserna kommer att finnas och då inom områden som miljö, jordbruk och naturvård, infrastruktur, universitet/högskolor och forskning.– Staten måste nu förbereda sig på att erbjuda karriärmöjligheter, marknadsmässiga löner och personlig utveckling. Annars kommer kompetensen att dra till den privata marknaden så fort krisen vänder, säger Roger Syrén, utredare på ST.

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro