ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Statsministern pressad om hedersvåldet

Clarence Frenker · 27 Okt 2011
Uppdaterad 27 Okt 2011
Statsminister Fredrik Reinfeldt lyssnar till Susanne Namaani från systerjouren Somaya.

Statsminister Fredrik Reinfeldt lyssnar till Susanne Namaani från systerjouren Somaya. Foto: Klara Leo


Reinfeldt besökte Söderortspolisen. Ska lära sig mer om våld i nära relationer. Diskussionen hettade till om brister i lagen kring hedersvåld.

klar

Artikellänk är kopierad

Över 2 2000 fall av våld i nära relationer där offren är kvinnor och barn anmäldes i Sverige 2009 – och sedan dess har antalet ökat. I går besökte statsmin-ister Fredrik Reinfeldt     Söderortspolisen i Stockholm, som ett första steg i en riksomfattande turné, för att lära sig mer om det familjerelaterade våldet. – Jag har återkommande diskuterat just hur våld beskär många människors frihet i Sverige och påverkar Sverige i negativ riktning. Och då undrar jag naturligtvis: Vad gör samhället, vad gör rättsliga instanser och vad gör frivilligorganisationer för att finnas till stöd? säger Fredrik Reinfeldt till Metro. Susanne Namaani, verksamhetsledare för systerjouren Somaya, var en av dem som bjudits in för att under en dryg timme samtala med statsministern. När hon pressade statsministern om brister i lag-stiftningen kring det hedersrelaterade våldet och anförde att det i många fall är fler än en gärningsman inblandad hettade diskussionen till. – Det är fortsatt så att det huvudsakligen är män som är gärningsmän, konstaterade Reinfeldt. Susanne Namaani var ändå nöjd med att ha väckt frågan. – Jag trodde att vi redan var överens om mäns våld mot kvinnor och nu var det dags att prata om nästa sak. Men jag tycker att det fanns ett engagemang där och att det känns som en start för något nytt som kan fortsätta. Statsministerns ska resa runt i landet fram till årsskiftet.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro