ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Statsvetare: Naturligt efter det som framkommit

TT · 29 Mar 2012
Uppdaterad 29 Mar 2012

klar

Artikellänk är kopierad

Statsvetare Jonas Hinnfors anser att det är naturligt att Tolgfors avgår med tanke på de uppgifter som publicerats i Aftonbladet. Enligt dem ska tjänstemän på försvarsdepartementet  försökt skydda Sten Tolgfors genom att undvika att diarieföra dokument som rör affären.  

– Jag hade inte väntat mig det, jag trodde nog att den storm som varit hade börjat bedarra. Jag blev förvånad att det fanns så pass graverande dokument, men givet att de finns känns det naturligt att han avgår. Hela hans försvar har ju gått ut på att han inte varit så aktiv i frågan, säger Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet till TT.

- De dokument som tydligen flutit upp i går är av en sådan karaktär att det framgår att Tolgfors varit mer aktiv i de aktiviteter som har med Saudiarabien att göra. Det blir då lättare att vara mer öppet kritisk mot honom, nu blir det lättare för Socialdemokraterna att vrida om kniven. Nu blir han en belastning för regeringen, då blir det här ett sätt att få undan och desarmera frågan.

Regeringen får det svårare att klara sig med honom, då är det lättare att offra honom, säger Jonas Hinnfors.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro