ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Statsvetaren: Kan bli en belastning för SD

Filip Häggberg · 8 Feb 2017
Uppdaterad 8 Feb 2017
Ann-Cathrine Jungar till höger.

Ann-Cathrine Jungar till höger. Foto: Fredrik Sandberg/TT/Södertörns högskola


Findel Madison, ledamot i Ungsvenskarnas verkställande i utskott, ligger bakom en webbsida som hänger ut brottslingar och brottsoffer. Enligt statsvetaren Ann-Cathrine Jungar kan det bli en belastning för Sverigedemokraterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigare kunde Metroavslöja att Findel Madison, som är ledamot i Ungsvenskarnas verkställande utskott och arbetar för Sverigedemokraternas gruppkansli, äger den nyskapade sajten.

Ann-Cathrine Jungar, statsvetare på Södertörns högskola, tror att det kan påverka SD negativt.

– Tidigare har skandaler inom partiet inte påverkat väljarstödet negativt alls. Men nu tror jag att det kan bli en belastning, eftersom Moderaterna visat intresse för ett samarbete. Moderaternas kan ju ändra sin inställning till det, säger hon.

Att Ungsvenskarnas ordförande, Tobias Andersson, inte ser några problem med sajten överraskar inte Ann-Cathrine Jungar.

– De har ju gjort ett urval av vilka förövare som finns med på sajten, där utlandsfödda är överrepresenterade. Det går i linje med partiets samhällssyn och vad det är som orsakar brottslighet, de menar ju att brott, och i synnerhet sexualbrott, är en konsekvens av invandringen, säger hon och fortsätter:

– De menar ofta att medier undanhåller viktig samhällsinformation genom att inte skriva ut etnicitet på förövare. Det här är ett exempel på när de själva ger info som de tycker medierna inte gör.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro