ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Stefan Löfven besöker Trump i mars

Filip Joelsson · 20 Feb 2018
Uppdaterad 21 Feb 2018
Statsminister Stefan Löfven åker till USA den 6 mars för att besöka president Donald Trump.

Statsminister Stefan Löfven åker till USA den 6 mars för att besöka president Donald Trump. Foto: Foto: Vilhelm Stokstad / TT


Statsminister Stefan Löfven kommer att besöka USA och president Donald Trump i början av mars. "Relationen till USA är viktig både för vår ekonomi och för vår säkerhet", säger statsministern i en kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 6 mars åker statsminister Stefan Löfven till USA för att träffa president Donald Trump. Syftet med resan är att fördjupa de svensk-amerikanska relationerna med fokus på tillväxt, innovation och jobbskapande, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

– Relationen till USA är viktig både för vår ekonomi och för vår säkerhet. Genom vårt breda samarbete skapar vi tillväxt och trygghet för våra medborgare, säger statsminister Stefan Löfven i pressmeddelandet.

Vidare förväntas Löfven och Trump diskutera det utrikes, försvars- och säkerhetspolitiska samarbetet mellan USA och Sverige.

Ett mer fullständigt program över besöket kommer att presenteras vid ett senare tillfälle, enligt regeringen.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro