ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stefan Löfven: Jag var beredd att ge ministerposter till alliansen

Emma Björkman · 8 Dec 2014
Uppdaterad 8 Dec 2014
Stefan Löfven.

Stefan Löfven.


klar

Artikellänk är kopierad

Statsminister Stefan Löfven (S) har länge varit tydlig med att han kunde tänka sig ett samarbete med allianspartierna.  Efter SVT:s "Agenda" i går kväll bekräftade han för Aftonbladet att han var beredd att ge ministerposter till Alliansen.  En kort tid efter valet i september frågade Stefan Löfven Folkpartiet och Centerpartiet vilken typ av djupare samarbete de skulle kunna ha. En tjänsteman i Löfvens regering skrev på Facebook under söndagen att det under deras första möten även "låg ministerposter på bordet". Den uppgiften bekräftade Stefan Löfven till Aftonbladet efter gårdagens SVT "Agenda".  Han säger till Aftonbladet att han "självklart" kunnat tänka sig att erbjuda Folkpartiet och Centerpartiet ministerposter för att få med dem i en regering och bryta blockpolitiken.►Alliansen: VI antar utmaningen Men parternas diskussion nådde aldrig så långt.  – Det var nej till budgetsamarbete, nej till regering, säger Stefan Löfven till Aftonbladet om samtalen med alliansledarna.  Han har även velat få till överenskommelser med Alliansen inom sakpolitiska områden som inkomster och utgifter men fick kalla handen även där. 

Alliansen krävde ursäkt av Löfven I SVT:s "Agenda" kallade Centerpartiets partiledare Annie Lööf Stefan Löfvens utsträckta hand för et pr-trick. Efter programmet kommneterade hon Stefan Löfvens vilja att fortsätta diskussioner med Alliansen. – Det tonläge han visar nu är samma tonläge han visar i slutna rum. Och jag tänker inte finna mig i att nicka ja till en budget som är baserat på Vänsterpartiets och Miljöpartiets vänsteragenda, sa Annie Lööf till Aftonbladet. 

Löfven i "Skavlan": Jag är motarbetad Annie Lööfs pressekreterare har inte velat kommentera uppgifterna om ministerposter, skriver Aftonbladet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro