ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stefan Löfven: Vi står enade med Frankrike i denna mörka stund

johanna cardell/TT · 14 Nov 2015
Uppdaterad 14 Nov 2015
Stefan Löfven.

Stefan Löfven. Foto: Jessica Gow/TT


klar

Artikellänk är kopierad

Under fredagskvällen drabbades Paris av flera explosioner och skottlossningar. Minst 60 personer ska ha omkommit och 100 personer togs som gisslan. Vid 01-tiden var gisslandramat.

Stefan Löfven har informerats om de hemska scenerna som utspelat sig i Paris under fredagskvällen.

"Med chock och sorg mottar vi rapporterna från Paris och följer utvecklingen minut för minut. Jag tänker på och känner starkt med offren, deras anhöriga och det franska folket. Vi står enade med Frankrike i denna mörka stund”, skriver han på regeringens hemsida med anledning av det som skett.

Även flera av världens ledare uttalade sig under kvällen. Barack Obama framträdde bara ett par timmar efter att terrorattackens omfattning blivit känd. Han ville inte dra några förhastade slutsatser, men kommenterade attackerna som ett uppenbart terrordåd:

– Än en gång har vi sett ett fruktansvärt försök att utöva terror mot oskyldiga civila. Vi står redo att bistå med den hjälp som Frankrikes folk och regering behöver. Det här är en attack mot inte bara Paris och det franska folket, utan det här är en attack på mänskligheten och de värderingar som vi delar.

Angela Merkel var djupt chockad efter beskedet om terrordåden.

– Nu finns mina tankar hos alla offer för dessa terroristattacker, och hos deras familjer och alla Paris invånare.

Liknande ord hördes från Storbritanniens premiärminister David Cameron. På Twitter skriver han:

"Jag är chockad av händelserna i Paris i natt. Våra tankar och böner är hos det franska folket. Vi ska göra vad vi kan för att hjälpa till.

Den ryske presidenten Vladimir Putin erbjuder enligt nyhetsbyrån Tass ryskt stöd till Frankrikes president. Kreml karakteriserar dåden som "omänskliga mord".

Även Turkiets president Recep Tayyip Erdogan sänder sina kondoleanser efter terrordåden och uppmanar världen att samlas i kampen mot terrorism.

klar

Artikellänk är kopierad

johanna cardell/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro