ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sten, sax och påse- tävling sänds i tv

Tomas Lundin · 9 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

TV-SPORT. Trodde du att sten, sax och påse bara var ett sätt att göra upp vem som får den sista lakritsen i gott & blandat-påsen? Knappast.

I USA är handleken på fullaste allvar. USA-mästerskapen har en förstaprissumma på 50 000 dollar och är lika mycket show som en boxningsmatch i Las-Vegas, rapporterar USA Today.

Nu har sporten också fått uppmärksamhet från stora amerikanska tv-nätverk. Sportkanalen ESPN kommer att sända USA-mästerskapen på lördag. En ny tv-sport är född.

Enligt ESPN-medarbetaren Trey Wingo, som var med och spelade in tävlingen i maj, är sten, sax och påse mycket större än bara själva "sten, sax och påsandet".

– En tävlande gick runt i rock och ungnsvantar. Han sade att hans händer var glödheta och han ville inte bränna någon. Det var jättelöjligt, säger Wingo till USA Today.

Själva arenan är en boxningsring och flera av deltarna har med sig team med bikinitjejer och allt.

Reglerna är de samma som på skolgården eller fotbollsplanen, Sax slår papper, papper slår sten, sten slår sax, och bäst av tre vinner.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro