ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sten serverar biff av hästfärs till lunch

Caroline Wetterborg · 1 Mar 2013
Uppdaterad 1 Mar 2013
Serverat! Hästfärsbiff med ägg och mos. Det är inte sista gången det  står på menyn. 

Serverat! Hästfärsbiff med ägg och mos. Det är inte sista gången det  står på menyn.  Foto: Isabel Svensson


I går stod hästfärsbiff med ägg och mos på menyn på restaurang Göran Terrassen – och gästerna verkade gilla det.

klar

Artikellänk är kopierad

– Vi serverade drygt 100 portioner. Det vara bara positiva reaktioner, inte en enda negativ, det hade vi nog inte väntas oss, säger kökschef Sten A Öhman.

Menyvalet var en markering efter den senaste tidens hästköttsdebatt, som Sten A Öhman tycker har fått för stora proportioner. 

– Det tidningarna skrivit är som att det skulle vara något fult, som att man skulle skämmas och att häst är nästintill giftigt. Det är det ju inte. För det första är det närproducerat, det är svensk häst vi har, den är född och uppvuxen i Sverige. Dessutom är det miljövänligt, säger Sten A Öhman och berättar att det kommer att bli fler hästköttsrätter på menyn framöver.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro