ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stenhård kamp om världstoppen i Köpenhamn

Erik Glanell · 24 Nov 2017
Uppdaterad 24 Nov 2017
Ninjas in Pyjamas f0rest, Faze Clans NiKo och SK:s Coldzera.

Ninjas in Pyjamas f0rest, Faze Clans NiKo och SK:s Coldzera. Foto: Helena Kristiansson/ESL


Världens absolut bästa Counter strike-lag samlas i Köpenhamn under Blast Pro Series. Kommer Ninjas in Pyjamas lyckas igen, eller kan de bara vinna i Oakland? Vi har tagit en titt på alla lagen för att se vad som kan förväntas av turneringen.

klar

Artikellänk är kopierad

MISSA INTE: Se när GeT_RiGhT och Olofmeister gästade Esport-tv här!

Ninjas in Pyjamas

Ninjas in Pyjamas slöt cirkeln med vinsten i Oakland. Vinsten markerade årsdagen för en mörk tid i det legendariska laget. Men den markerade också starten på en möjligen ny era för de stundtals uträknade svenskarna.

Uppvisningen under IEM Oakland var inget annat än fenomenal. Det var en allt annat än lätt väg som tog NiP till en pokal lyft mot skyarna. För att ta sig dit var de tvungna att ta sig igenom världens just nu tre bästa lag och de gjorde de med bravur.

Så… kan Ninjas in Pyjamas bara vinna i Oakland? I Esport-tv sa Emil ”HeatoN” Christensen skämtsamt att han trodde på en vinst för NiP i Blast Pro Series eftersom deras misslyckanden i diverse kval resulterat i mer tid för träning. Trots skrattet som följde så ligger det en uppenbar sanning i det. Tillsammans med skådespelet i Oakland blir det här en scen perfekt för Ninjas in Pyjamas att återigen överglänsa sina kombattanter i världstoppen.

pil
HLTV:s världsrankning

• Faze clan

• SK gaming

• Astralis

• Ninjas in Pyjamas

• G2 esports

• Cloud 9

• North

Faze Clan

Det var ärligt talat med nöd och näppe som Ninjas in Pyjamas lyckades kapa vinsten i Oakland framför näsan på superlaget Faze med svenske Olof ”Olofmeister” Kajbjer. Den internationella truppen ser inte ut att att ha drabbats av smekmånadsfeber trots floppen i Epicenter. Efter silverplatsen lär de vara mer än sugna på revansch när de får chansen igen.

Faze uppställning är tveklöst den mest talangfulla sammansättningen i Counter strike just nu. Det som fick dem att snubbla på mållinjen i Oakland var Ninjas in Pyjamas slipade lagspel. Det tar tid att svetsa samman ett lag oavsett hur skickliga spelarna är individuellt. Har Faze hunnit analysera och fylla igen luckorna? Då finns det inget som kan stoppa dem.

Astralis

Astralis har som senaste bedrift en andraplats i Eleague. Det är inte fy skam. Känslan är däremot att danskarna har en nedåtgående trend. I Oakland saknade de Nicolai ”device” Reedtz i början av turneringen och under Blast Pro Series är stjärnan frånvarande under hela tävlingen. I stället får vi se Godsents Dennis ”dennis” Edman ta plats i smörrebröd-laget.

Dennis är ingen dålig ersättare, men device är en av danskarnas nyckelspelare och när marginalerna är så små som de är i scenen för tillfället lämnar frånvaron Astralis haltande.

pil
Blast Pro Series

Var: KöpenhamnNär: 24–25 novemberPrispott: Ca 2 mijoner.Turneringssystem: Round robin BO1. Alltså möter samtliga lag varandra i en bäst av en. De två lag som får mest poäng kvalificerar sig till den stora finalen som spelas BO3.Streams:Svenska, Engelska  A, B, C

SK gaming

Alltid farliga. Alltid underhållande. Brassarna Är 2017 års kungar med inte mindre än fem förstaplatser i stora tävlingssammanhang. De är ständiga favoriter som lyckats hålla framgången rullande ovanligt länge för att vara dagens Counter strike. Mellan vinsterna har de blivit utslagna av lag som Liquid (två gånger!), G2 och nu senast Ninjas in Pyjamas. De är alltså inte orubbliga.

Tillsammans med Faze är de ute efter blod som hämnd för Oakland. Ninjorna går inte säkra.

G2 esports

Bergochdalbanan G2 verkar just nu vara nere i en sänka. Det franska superlaget har haft svårt att prestera på en jämn hög nivå och när alla världens bästa lag samlas under samma tak blir det svårt att hävda sig. Samtidigt gör deras hoppiga form att det är omöjligt att räkna ut dem. Om Kenny ”kennyS” Schrub sätter skotten och inte låter känslorna ta över i pressade situationer finns alltid chansen till succé.

Frågan är om baguetterna lyckats ladda om efter floppen i Oakland? Det blir nog kämpigt.

North

Förutom vinsten i den uppmärksammade finalen mot ett bakfullt Immortals i Montreal har North inte lyckats ta sig upp på toppen av pallen. Det nyaste tillskottet Valdemar ”valde” Bjørn har visat upp goda kvaliteter, men laget har ständigt överskuggats av de rödvita landsmännen i Astralis. Ett Astralis som alltså är skadeskjutet under turneringen.

North kan mycket väl bli den danska rösten i surret, men någon pallplats lär det inte bli för gänget.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro