ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stephen Hawking varnar: Vi överlever inte 1000 år till på jorden

Niklas Svahn · 28 Apr 2015
Uppdaterad 29 Apr 2015
Vi måste bege oss ut i rymden, till andra planeter, för att säkra människans överlevnad, menar fysikern Stephen Hawking.

Vi måste bege oss ut i rymden, till andra planeter, för att säkra människans överlevnad, menar fysikern Stephen Hawking. Foto: TT


Världsberömde fysikern Stephen Hawking varnar att mänskligheten inte kommer att överleva i 1000 år till – om vi inte flyr jorden.

klar

Artikellänk är kopierad

Om mänskligheten inte klarar av att leva i rymden inom 1000 år är vi dödsdömda. Det sa Stephen Hawking under ett framträdande, som hologram, på operahuset i Sydney, skriver Independent.

– Jag tror inte att vi kommer att överleva i 1000 år till utan att röra oss bortom vår ömtåliga planet, sa Hawking under föreläsningen.

– Vi måste fortsätta att ge oss ut i rymden för mänsklighetens framtid.

En bild av Stephen Hawking projicerades fram i operahuset. I själva verket satt han hemma i sitt hus i Cambridge. Så vad personerna i det fullsatta operahuset såg var i själva verket ett hologram.

Vid slutet av föreläsningen uppmanade Hawking publiken att ”titta upp på stjärnorna och ner på era fötter.”

– Var nyfiken, och hur svårt livet än verkar så finns det alltid något du kan göra och lyckas med. Det är viktigt att inte bara ge upp, sa Stephen Hawking.

Den världsberömda fysikern har vid flera tillfällen varnat för mänsklighetens situation: resultatet av artificiell intelligens, mänsklighetens aggressivitet och barbarism.

Han har tidigare sagt att mänskligheten borde kolonisera andra planeter ”som livsförsäkring”, vilket skulle vara enda sättet för att försäkra sig om att mänskligheten lever vidare om 1000 år.

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Svahn
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro