ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Steve Angello: "Jag gillar melankolin"

Ida Gustafsson · 1 Feb 2016
Uppdaterad 1 Feb 2016
Steve Angello jobbade med sitt album i tre år: "Jag ville göra musik för musikens skull". 

Steve Angello jobbade med sitt album i tre år: "Jag ville göra musik för musikens skull".  Foto: Pressbild


För tre år sedan började Steve Angello jobba med albumet Wild Youth” som släpptes förra veckan. Han gick in i studion med 70 låtar och kom ut med 13.”Det känns som att man uppfostrat ett barn”, säger han till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Hur det är att ha barn vet Steve Angello. Vår första intervju ställdes in på grund av kräksjuka.  – Hela familjen har varit sjuka och barnen varit jetlaggade och så samtidigt, säger han på telefon till Metro.

För tre år sedan, samma år som dottern Winter-Rose föddes, började han jobba med albumet ”Wild Youth” som släpptes i förra veckan. Arbetet med plattan beskriver han som en ”naturlig process” och utan en tanke på att skapa låtar för att göra hits. Resultatet blev en sorgsen platta med mörka undertoner. – Det är min svenska sida, jag gillar det melankoliska och mörka. Jag älskar det svenska vintervädret, säger han.

► LÄS MER: Swedish House Mafia lägger ner

När han började med albumet hade han 65-70 låtar. – Jag har sållat och tagit ner det till 13 låtar. Det var otroligt kreativt, det är mycket instrument och vokalister och ganska självklara samarbetet.

För snart tre år sedan löstes Swedish House Mafia och ”Wild Youth” är artistens första soloalbum.Hur var det att göra musik på egen hand? – Jag har alltid varit soloartist, det är inget konstigt. Skillnaden nu var att jag inte haft ett genomslags-mål, jag ville bara göra musiken för mig själv. Inte att det ska sälja eller spelas på radio. Det känns väldigt bra och organiskt när det kommer så naturligt, säger han.

Vad var det som hände med Swedish House Mafia?  – Vi kände att vi hade nått en speciell gräns, allting funkar inte i livet. Det är som vilket förhållande som helst. När man måste anstränga sig för mycket för att det ska kännas okej är det kanske inte någon mening att fortsätta. De hörs fortfarande då och då och har bolag ihop som sköter licenser, berättar han. Albumet ”Wild Youth” har tagits väl emot och ligger för närvarande på förstaplatsen på 41 topplistor i världen. I sommar kommer Steve Angello spela upp det för hemmapubliken på Summerburst. – Det är jag glad över! Det är något speciellt att spela hemma, det är något man strävat efter hela sitt liv, det har varit en stor dröm. Så det ska bli jävligt häftigt. 

► LÄS MER: Steve Angello till Summerburst

Vid sidan av musiken har Steve Angello bolag inom reklam och design. Utöver det har han sin familj med frun Isabel Adrian och de två döttrarna Monday Lily 5, år och Winter-Rose, 3.

Hur hinner du med allt? – Det har faktiskt fallit ganska naturligt allt som jag sysslat med, jag gör allt periodvis. När jag suttit med musiken, avsätter jag den tiden för musiken. Men självklart är familjen min första prioritering. Och sen jobbar jag runt omkring det. När det kommer till reklam, design och kläder så har allting sin tid. 

► LÄS MER: Angello och Adrian planerar tv-serie 

Steve Angello
Steve AngelloFoto: Pressbild
klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro