ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Steve Ballmer: "Moln, moln, moln, moln"

Jonas Ryberg · 5 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Steve Ballmer talar för KTH-studenter i Stockholm.

Steve Ballmer talar för KTH-studenter i Stockholm. Foto: Anders Wiklund / Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Steve Ballmer är inte rädd för gratis och framtiden ligger i molnet. Det var Microsoft-vd:ns budskap när han besökte Stockholm. – Molnet är en varelse som lär sig.

– Moln, moln, moln, moln. Så kan Steve Ballmers besök i Stockholm sammanfattas med hans egna ord.

Microsoft vd:n är i Sverige för att lansera företagets nätbaserade IT-tjänster. Budskapet från scenen är enkelt och levererat med traditionell ballmersk energi. Att lägga sina IT-tjänster i molnet är inte längre att ligga i teknikutvecklingens framkant, utan något alla borde överväga.

De två senaste molntjänsterna från mjukvarujätten är Windows Intune och molnversionen av Microsoft dynamic CRM. Den förstnämnda är en tjänst för att hantera alla företagets datorer genom ett webbgränssnitt och det andra ett molnbaserat affärssystem.

Enligt Steve Ballmer handlar molnet inte bara om att lägga tjänsterna utanför företaget utan lika mycket om att skapa smartare tjänster. – Molnet är en varelse som lär sig, säger han.

Ballmer pratar om att kunna dra nytta av öppenhet, och möjligheten att dra nytta av andras arbete. Det gör honom övertygad om att molntjänsterna är här för att stanna. Och han oroar sig inte för konkurrenter i form av olika gratistjänster.– Vi gör bra med pengar på att konkurrera med gratis i dag också, säger han.

Fick applåder – utan att behöva dansa

Steve Ballmer hyllade svenska Spotify när han pratade teknik med studenter på KTH i Stockholm.

Ballmer var på bra humör och skojade om att han fick bra med applåder utan att behöva dansa för studenterna.

För den lokala prägeln stod musiktjänsten Spotifys grundare Daniel Ek som presenterade en version av Spotify för Microsofts mobiltelefoner. Ek fick ett varmt välkomnande av Ballmer.– Det är första gången jag och Daniel Ek träffas, vi har mycket att prata om.

Ballmer rekommenderade studenterna att satsa på att lära sig teknik som fungerar med molntjänster.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro