ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Steve Jobs försvarar självmordsfabriken

Aron Andersson · 3 Jun 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Steve Jobs.

Steve Jobs. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Totalt har 10 personer tagit livet av sig hos Foxconn i år. Men Steve Jobs försvarar fabrikerna. "För att vara en fabrik är den ganska fin".Apples vd Steve Jobs går nu till försvar för den fabrik där Iphone tillverkas. Foxconn har drabbats av en självmordsvåg som påstås vara till följd av dåliga arbetsförhållanden och låga löner.13 personer har tagit livet av sig eller försökt ta livet av sig på företaget, 10 av dem på samma fabrik i Shenzhen i södra Kina. Ingångslönen för de anställda är lite över tusen kronor i månaden. Och de jobbar upp till 12 timmar om dagen, sex dagar i veckan.

Men Steve Jobs menar att det inte alls är så hemskt på fabriken, skriver BBC.– Du går in och det är en fabrik, men jisses, de har restauranger och biografer och sjukhus och simbassänger. För att vara en fabrik, så är den ganska fin, sa han på All Things Digital-konferensen i Kalifornien, USA.Foxconn har nyligen sagt att de tänker höja lönerna på fabriken med 30 procent.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro