ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stiftelsens styrelse möttes på slott

Tonchi Percan · 22 Aug 2012
Uppdaterad 22 Aug 2012
Stiftelsens styrelse möttes på slott

Stiftelsens styrelse möttes på slott Foto: Wolfgang Kleinschmidt/Montage


Ett styrelsemöte för KK- stiftelsen kan kosta över 70 000 kronor i statliga pengar. Enligt Metros granskning bjuds dessutom hela kansliet på utlands-resor för flera hundra tusen.

klar

Artikellänk är kopierad

I går kunde Metro avslöja att den statliga Stiftelsen för Kunskaps- och Kompetensutveckling firade sin vd Madelene Sandströms 50-årsdag med en fest för över 100 000 kronor.

Men enligt Metros granskning har även KK-stiftelsens styrelse själva vidlyftiga representationskostnader.

I november 2011 hade KK-stiftelsen styrelsemöte på Görvälns slott utanför Stockholm. Notan hamnade på 71 028 kronor. Bland annat beställde styrelsen in vin för 5 700 kronor, och helpension på slottet kostade 3 222 kronor per styrelsemedlem.

Året dessförinnan hölls ett styrelsemöte på Ulfsunda slott. Där blev kostnaden 48 623 kronor.

Styrelseordföranden Christina Ullenius anser att kostnaderna är rimliga.

– Ett av fyra styrelsemöten är så kallat internatmöte. Därför blir kostnaden något högre, säger Christina Ullenius, och menar att det är lokalhyra som är gör att dessa möten blir dyrare.

Varje år anordnar KK-stiftelsen även studieresor för hela kansliet och resekontot ligger på över en miljon kronor årligen. Enligt bokföring som Metro tagit del av kostade till exempel en tvådagars resa till irländska Dublin 2009 över 200 000 kronor.

– Vi har slutat med årliga resor utomlands. Vi jobbar intensivt med att dra ner våra kanslikostnader, kommenterar Christina Ullenius.

Enligt Ullenius togs beslutet om Madelene Sandströms 50-årsfest av dåvarande ordföranden Per Unckel, som avled i fjol. Men hela styrelsen stod bakom beslutet om festen.

– Vi använde det som ett bra tillfälle för att bjuda in våra samarbetspartners. Vd:n är vår viktigaste kansliperson och kan man kombinera syften så är det väldigt bra, säger Christina Ullenius.

klar

Artikellänk är kopierad

Tonchi Percan
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro