ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stig Malm: Vem har lurat Wanja?

TT · 24 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Allting går igen.För drygt femton år avgick Stig Malm efter en storm av protester mot byggföretaget BPA:s fallskärmsavtal med vd:n.

– Men jag var en buse, en stridens man med ständiga bråk. Wanja är en from kvinna och därför tror jag att hon kommer att klara sig bättre, inte bara för att hon är kvinna — såvida hon inte kan beslås med lögn, säger Malm.

Malm hade retat upp S-kvinnorna med sitt tal om "fittstim", riksdagsledamöterna som han kallat skållade råttor men också väckt jubel när han myntade begreppet finansvalpar. Det slog tillbaka när BPA:s fallskärm på 45 miljoner briserade, samtidigt som arbetare varslades.– När arbetslösa byggnadsarbetare med rätta blev arga valde jag att avgå, säger han.

Malm höll fast vid att avtalet slutits bakom hans rygg.– Men BPA-skandalen hade det goda med sig att vi fick nya regler om att ersättningarna ska finnas med i årsredovisningarna, säger han.

Av AMF:s årsredovisning framgår att 770 000 i månaden betalades in i kompletterande pensionspremier.

Wanja Lundby-Wedin har sagt att hon självklart läst årsredovisningarna, som hon undertecknat, men också att hon känt sig lurad.– Det är underligt, tycker Malm och efterlyser svar på frågan: "Vem har lurat Wanja?".

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro