ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stigande konjunktur i Stockholm

Arne Wirén · 6 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

REKORDSTARK. Konjunkturen i Stockholm fortsätter på högvarv och är nu i vissa branscher starkare än under rekordåren i början av 2000-talet.

Det visar den Stockholmsbarometer för fjärde kvartalet förra året, som tagits fram av Konjunkturinstitutet på uppdrag av Stockholms Handelskammare. – Företagen i Stockholmsregionen drar upp hela landets konjunktur. Vi tror att det kan bli ända upp till 50 000 nya jobb i regionen under året, säger handelskammarens VD Peter Egardt.– Nu ser vi att jobbpolitiken börjar ta skruv. Från stadens sida kommer vi att fokusera på individuella insatser för att få arbetslösa från bidrag till arbete. Många kommer att få en starkare möjlighet att stiga in på arbetsmarknaden än vad som varit möjligt under mycket lång tid, säger finansborgarrådet Kristina Axén Olin (m).

Det är framför allt tjänstesektorn, som datakonsulter och uppdragsverksamhet, som drar upp konjunkturen. Byggsektorn närmar sig överhettning. Närmare 60 procent av byggföretagen ökade antalet anställda under fjärde kvartalet samtidigt som nära 70 procent anger arbetskraftsbrist som det främsta hindret för ett ökat byggande.

klar

Artikellänk är kopierad

Arne Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro