ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stilcoach, sexcoach, matcoach, mammacoach ...

Johanna Engman · 21 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Sylvia Buddenbaum Eriksson och Lilian Lama, går en ettårig utbildning på Karriärcoachakademien i Stockholm. ”Det har gått inflation i ordet coach, det är lite läskigt”, säger Sylvia.

Sylvia Buddenbaum Eriksson och Lilian Lama, går en ettårig utbildning på Karriärcoachakademien i Stockholm. ”Det har gått inflation i ordet coach, det är lite läskigt”, säger Sylvia. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

I dag har alla skaffat sig en coach. Mammacoachen My Lidén tycker det är bra. Terapeuten Tomas Johansson tycker vi ska tänka mer själva.Det finns en coach för alla behov –  det har blivit ett riktigt modeord. Personliga tränare är träningscoacher och karriärvägledare är karriärcoach.– Coaching präglar det speciella och komplicerade samhälle vi lever i, alla krav vi inte kan leva upp till. Vi vänder oss till andra som vi tror vet bättre om oss själva. Det blir lite konstigt, säger Tomas Johansson, terapeut i Stockholm.

My Lindén jobbar som mammacoach och hjälper mammor med alla typer av problem.– Visst finns det grupper för mammor och gravida, men ingen tar upp förbjudna tankar om att det kanske inte va så kul att få barn ändå, säger hon.

Under sin mammaledighet märkte hon att behovet var stort efter bättre hjälp.– Jag vill att det ska bli mer utbrett, som att gå till tandläkaren eller något annat man behöver.

Behöver man bolla problem går man till sin mammacoach, säger My Lindén.Man kan behöva råd och handledning och istället för att lita på sig själv vänder söker man svar någon annan stans.– Om någon hela tiden ger dig svar kan leda till att man inte utvecklas man vänjer sig vid att alltid fråga andra. Det är lite en modegrej, säger Tomas Johansson.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Engman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro