ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stina Wirsén till Barnkulturfestivalen på Junibacken

Emmelie Wallroth · 1 Apr 2014
Uppdaterad 1 Apr 2014

I år satsar Junibacken stort på Barnkulturfestivalen. En av dem som kommer vara på plats och hålla i workshops är barnboksförfattaren och illustratören Stina Wirsén. Jag hoppas på att kunna inspirera besökarna till att göra samma sak hemma”, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Stina Wirsén
Stina WirsénFoto: TT

Metro har tidigare skrivit om Barnkulturfestivalen som den 7 och 8 juni anordnas på Junibacken i Stockholm för andra året i rad. Festivalen kommer i år slå på extra stort och bjuda på fler uppträdanden, besök från barnboksförfattare och aktiviteter.

Och en av dem som ska gästa festivalen i år är illustratören och barnboksförfattaren Stina Wirsén. Hon kommer hålla en workshop tillsammans med de yngsta barnen.

– Jag har jobbat mycket med workshops och det är otroligt roligt. Vi brukar jobba med olika teman, som ”humör” till exempel, där man visar barnen hur de med små medel kan ändra ett uttryck på sin figur, säger Stina Wirsén.

Hon har jobbat mycket med yngre barn tidigare – och menar att man kan se hur de får ”direktkontakt med sin kreativitet” när barnen är omkring tre till fyra år.

– Det är en ren upptäckarglädje som är otroligt lustfylld att se.

Att skapa i bild och text kan vara terapeutiskt, menar hon.

– För mig är det ett sätt att förstå världen och må bra. Jag hoppas på att det kommer inspirera barn och föräldrar som besöker festivalen till att göra samma sak hemma, säger Stina Wirsén.

Fler som ska besöka festivalen i år är bland andra Martin Widmark, författaren till Lasse-Majas detektivbyrå, Sara Lundberg, illustratör och författare, och Prinsessans Rockband.

LÄS MER: Barnkulturfestivalen: ”Ett Woodstock för barn”

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro