ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sting satsar 5 miljoner på nya teknikföretag

Mia Odeh · 24 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Riskkapitalfonden Sting satsar fem miljoner till tre nya teknikföretag, bland annat Oculus AI som sorterar bort nakenbilder i realtid.Tre färska teknikföretag får dela på fem miljoner kronor i riskkapitalfonden Sting Capitals senaste investering. Ett av företagen är uppstickaren Predect som gjort ett mät- och analysinstrument av vattenkvalité i realtid.

Det andra är Oculus AI som härstammar från KTH-forskning och har gjort ett system för bildanalys i realtid. Tekniken kan automatiskt rensa bort nakenbilder, stötande symboler eller till och med kändisar.

Det tredje företaget är Zebor Technology som utvecklat ett nytt operativsystem, ZDos, som sägs vara världens snabbaste . ZDos spås kunna bli en multimediaplattform för mobiltelefon, digitalbox och tv.

– Tillflödet av potentiella unga, lovande teknikbolag är mycket bra och bolagen håller genomgående en hög kvalitet när det gäller teknikhöjd och global marknadspotential, säger Martin Gevik, investeringsansvarig på Sting Capital som har sitt mål att investera i ett tiotal nya bolag varje år.

klar

Artikellänk är kopierad

Mia Odeh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro