ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stjärnan i ny storfilm

Ned Ehrbar/Emma Björkman · 20 Okt 2011
Uppdaterad 20 Okt 2011
Från och med i dag syns Matt Damon på vita duken i rollen som Mitch Emhoff i filmen ”Contagion”.

Från och med i dag syns Matt Damon på vita duken i rollen som Mitch Emhoff i filmen ”Contagion”. Foto: AP FOTO


Filmen som lär få publiken att vilja duscha i desinfektion. I dag har stjärnspäckade Contagion” premiär. Matt Damon spelar en man vars fru faller offer för epidemin.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad handlar ”Contagion” om? Ett nytt virus orsakar en epidemi som blixtsnabbt sprider sig över världen. Medan forskare och läkare kämpar för att hitta ett botemedel kämpar regeringar för att hålla ihop samhällen. Matt Damon är bara ett av filmens stora namn. Rollen som Damons fru, den första att duka under för viruset, spelas av Gwyneth Paltrow och Jude Law dyker upp som opportunistisk bloggare. Även Laurence Fishburne och Kate Winslet medverkar. Visst har Matt Damon jobbat ihop med regissören Steven Soderbergh tidigare? Ja. De har arbetat ihop i tre ”Oceans”-filmer, ”Che” och ”The informant!”. Den mångsidige regissörens senaste projekt gav Matt Damon en tankeställare. – Han skickade mig manuset till mig med en hälsning: ”Läs det här och tvätta sedan händerna”, berättar Damon. Har filmen fått Matt Damon att tackla katastrofer bättre? Nej, inte direkt. – Efter den senaste jordbävningen i Los Angeles hade jag en ficklampa vid sängen i två veckor, erkänner han. Att bli förälder har gjort honom mer olycksmedveten: – Jag är nog mer beskyddande nu än jag någonsin varit sedan jag fått barn. Min frus smeknamn på mig är ”Red alert!”. Ibland måste jag bara kolla att barnen verkligen andas. Kommer han och kompisen Ben Affleck att jobba ihop igen? Ja. Matt Damon och Ben Affleck är både kollegor och nära vänner. – Vi vill verkligen jobba ihop igen. Vi har några saker som vi jobbar på nu, säger Matt Damon till Bang Showbiz. Vad har Matt Damon på gång framöver? Han är bland annat med i filmen ”We bought a zoo” som har Sverigepremiär 9 mars nästa år. Och så ser han framemot att regissera sin första film: ”Father daughter time: A tale of armed robbery and eskimo kisses”.

klar

Artikellänk är kopierad

Ned Ehrbar/Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro