ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stjärnan Justin Bieber: Många som friar till mig”

Michael Friedson · 14 Feb 2013
Uppdaterad 14 Feb 2013
”Många som friar till mig”

”Många som friar till mig”


Delta i Metros Justin Bieber-tävling så har du chansen att träffa honom backstage vid en framtida show. Metro pratade med superstjärnan om det nya albumet Believe acoustic”, strax innan han gav sig av på sin Europaturné. Den 22, 23 och 24 april fyller han Globen i Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

På ”Believe acoustic” är ditt sound råare och direktare än på tidigare, mer producerade, spår. Hur lyckas du få den intimiteten att låta trovärdig – trots att du är … Justin Bieber?

– Det låter äkta för att det är det. Akustiska framträdanden, som gatumusikant i min hemstad eller på Youtube, var hur jag började. Låtar och sådana spelningar ger mig verkligen en chans att få kontakt med mina fans. Det är för att få den kontakten som jag varje kväll under min ”Believe”-turné spelar ett akustiskt set. 

För denna skiva oss närmare den ”riktige” Justin? 

– Jag tror allt jag gör visar en sida av mitt verkliga jag. Men det här albumet (”Believe acoustic”) visar definitivt publiken en annan sida av mig än ”Believe”. Soundet på det här albumet är mycket råare och mer öppet.

Jag frågar eftersom andra stjärnor – Timberlake, Britney – har börjat definiera sitt sound för en äldre publik ungefär vid den ålder du är nu. Vart är du på väg?

– Jag bara växer upp och mitt sound mognar med mig. Jag ägnar inte en massa tid åt att planera vart min musik ska ta vägen härnäst. Jag skriver bara om det som händer i mitt liv och hur jag känner mig och det gör att musiken växer med mig på ett väldigt organiskt sätt. 

Många killar sitter hemma och plinkar på gitarren i försök att förföra tjejer … och misslyckas för att de ser töntiga ut. Vad har du för råd att ge dem? 

– Visa självförtroende. 

Vad ska du göra på alla hjärtans dag? 

– Jag har en liten paus  innan mina spelningar i Storbritannien börjar, så jag håller fortfarande på att fundera på det. 

Vilket är det galnaste erbjudande du fått från ett kvinnligt fan? 

– Det är många som friar till mig. 

Vi måste fråga om ”Nothing like us”, en låt om när ditt förhållande med Selena Gomez tog slut. Du har sagt till Billboard att du inte är särskilt lycklig just nu och förlitar dig på vänner för att komma vidare. Vad har du lärt dig om förhållanden? 

– Jag har lärt mig mycket om vem jag är och vill vara. 

Och?

– Jag har också lärt mig att finnas till hands för en annan person.

Tonårsidolens galna februari

Nya drogrykten 

• 1–2 februari. Kändissajten TMZ säger sig ha bilder på Bieber där han ser ut att röka gräs tillsammans med kompisen Lil Za. En dag senare uppger sajten att de har nya bilder på popstjärnan där han omges av vad som kan vara sizzurp – en drogblandning på hostmedicin. 

Visar sina kysstalanger 

• 5 februari. Justin Bieber gästar pratshowen ”Late night with Jimmy Fallon” och blir utmanad att kasta ett skyltdockshuvud i en basketkorg. Men Bieber ger den plastiga skönheten en blöt kyss.   

Toppar albumlistan 

• 6 februari. När Biebers ”Believe acoustic” går rakt in på första platsen på USA:s Billboardslista blir popstjärnan den yngste artist någonsin som haft fem album högst upp på albumlistan.

Tafsar på ett fan? 

• 8 februari. Bilden, som spreds i Sverige i förra veckan, är tagen i januari och visar hur Bieber pussar en ung tjej – och samtidigt ser ut att ta henne på bröstet. 

Erkänner gräsrökning i sketch 

• 9 februari. Bieber är värd för tv-showen ”Saturday night live” och under en sketch spelar han en rollfigur och säger om sig själv: ”Jag hörde också att han blev påkommen med att röka gräs och han är verkligen ledsen för det”, skriver Huffington Post.

Släpper låt på Twitter 

• 10 februari. Bieber skulle livechatta med sina fans men tekniken strulade. För att inte göra fansen besvikna bestämde han sig för att släppa en ännu ofärdig låt, ”You want me”, via Twitter och Soundcloud.

klar

Artikellänk är kopierad

Michael Friedson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro