ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stjärnan tvekar på OS-spel – rädd för zikaviruset

Filip Häggberg · 30 Maj 2016
Uppdaterad 30 Maj 2016
Pau Gasol vann silver i de två senaste upplagorna av OS.

Pau Gasol vann silver i de två senaste upplagorna av OS. Foto: Darren Hauck/AP/TT


Pau Gasol vann OS-silver i Peking 2008 och i London 2012 för Spaniens basketlag. Nu tvekar stjärnan på att medverka i Rio de Janeiro. Man vill inte riskera sin hälsa”, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Spaniens basketlag kan bli utan en av sina bästa spelare i sommarens OS. Pau Gasol, som var med när Spanien vann silver de två senaste olympiska spelen, funderar på om han vågar åka till Brasilien, skriver den brittiska tidningen The Guardian.

– Det skulle inte förvåna mig om några idrottare bestämmer sig för att inte vara med i OS. Man vill inte riskera sin egen eller sin familjs hälsa, säger Pau Gasol enligt The Guardian.

Gasol tycker inte att han eller andra idrottare som ska medverka i OS får tillräcklig information om hur läget är ställt med zikaviruset i Brasilien.

– Jag hoppas att alla länders olympiska kommittéer och hälsoorganisationer kan vara så tydliga som möjligt med riskerna med att åka till Brasilien. Jag tror inte att vi får veta tillräckligt mycket, säger han.

Tidigare har Sveriges olympiska kommitté (SOK) avrått gravida kvinnor från att besöka Brasilien i sommar. Världshälsoorganisationen (WHO) har också gått ut med råd till deltagare i OS om hur de skyddar sig mot sjukdomen, efter att flera uttryckt sin oro.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro