ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stjärnkocken Frantzén lär dig laga mat i tv

Emma Björkman · 28 Jun 2013
Uppdaterad 28 Jun 2013

Stjärnkocken Björn Frantzén tar klivet in i kök runt om i Sverige för att hjälpa familjer att få fason på vardagsmaten.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Lyxkrögaren Björn Frantzén, vars krog restaurant Frantzén (tidigare Frantzén/Lindeberg reds anm) har två stjärnor i Michelinguiden ska hjälpa familjer vilkas vardagsmatlagning har havererat. I TV3:s nya program ”Frantzén styr upp” ska han lösa problem och inspirera matlagare till roligare och godare vardagsmiddagar. Du är en stjärnkock. Hur mycket kan du relatera till den som serverar makaroner och falukorv hemma? – Jag är också en människa som lever ett stressigt liv med småbarn så den kopplingen är lika vanlig för mig som vem som helst. Men jag har tränat tusentals timmar på att laga mat och styra upp så jag har en del tips som jag kan dela med mig, säger Björn Frantzén. Ge ditt bästa tips om man kört fast med matlagningen? – Det finns ett nyckelord som i restaurangvärlden heter ”mise en place” och betyder allt på sin plats. Det handlar om att om man inte har förberett sin matlagning har man inte en chans när till exempel barnen kommer från skolan och måste äta innan de ska på träning, säger han. ”Frantzén styr upp” spelas in just nu och har premiär i TV3 i vår.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro