ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stjärnkrögarens ilska mot matlådan: Man respekterar inte de äldre”

Johan Wikén · 5 Jan 2016
Uppdaterad 5 Jan 2016
Leif Mannerström blev rasande när han såg bilden i sociala medier.

Leif Mannerström blev rasande när han såg bilden i sociala medier. Foto: TT/Privat


Den torftiga korvgrytan med potatismos” till 92-åringen fick hennes son att rasa. Nu rasar även stjärnkocken Leif Mannerström. ”Man respekterar inte alls de äldre”, säger han till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Per Larsson, som bor utanför Sundsvall, var på besök hos sin 92-åriga mamma i lördags. Han öppnade matlådan som mamman får via hemtjänsten tre dagar i veckan – och fick en chock.

– Det var en potatis och några korvbitar på tallriken och jag tänkte ”Vad fan är det här?”. Skinnet på korven var så hårt, och det smakade i princip ingenting, sa Per till Metro.

►LÄS MER: Förskolan säljer barnens rester som matlådor – hyllas på nätet

Han tog en bild på måltiden som fick rejäl spridning i sociala medier. Det fick Anna-Sofia Kulluvaara, måltidschef i Sundsvalls kommun, att avbryta sin semester och ta avstånd från den torftiga matlådan.

Men nu rasar kändiskrögaren Leif Mannerström och anser att hon borde ha gjort något åt det tidigare.

– Hälsa henne från mig att hon borde stå i köket varje dag och se till att maten blir god. Det är det hon har betalt för. Man måste ju tycka det är roligt att jobba. Jag är 75 år, men jag har jobbat i dag. Full restaurang! Det är kanonroligt! Jag älskar det, säger Leif Mannerström till Expressen.

Han har länge varit engagerad i maten åt äldre och har nåtts av bilden på korvskivorna och potatisen från Sundsvall.

– Man säger att det blir bättre, men på vissa ställen är det förfärligt. Man respekterar inte alls de äldre, säger han till Expressen.

LÄS MER: Så länge kan du spara din matlåda

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro