ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stjärnorna hotar att stämma Google efter nakenläckan

Emma Björkman · 2 Okt 2014
Uppdaterad 2 Okt 2014

Efter Icloud-läckan där en hackare kom över nakenbilder på ett hundratal Hollywoodstjärnor hotar nu flera kändisar att stämma Google på över 700 miljoner kronor. 

klar

Artikellänk är kopierad

Advokaten Marty Singer, som representerar över ett dussin stjärnor vars nakenbilder läckte efter att deras Icloudkonton hackades, riktar nu kritik mot Google i ett brev och hotar att stämma företaget på hundra miljoner dollar, vilket motsvarar 720 miljoner kronor. I brevet, som The Hollywood Reporter har publicerat, skriver han att ”Googles ’Var inte ond’-motto är en bluff. ”Googles föraktliga, klandervärda beteende har inte bara misslyckats med att agera snabbt och ansvarsfullt genom att ta bort bilderna, utan medvetet underlättat och vidmakthållit det olagliga agerandet”, skriver Marty Singer i brevet.

LÄS MER: Så lätt skyddar du dina mobilbilder från hackare Han kritiserar Google för att inte tillräckligt snabbt tagit bort bilderna från sina plattformar och skriver att andra internetleverantörer, inklusive Twitter, har krav på att ta bort material men att ”Google, en av de största Internetleverantörer i världen, med stora resurser och en stor personal, som tjänar mångmiljobelopp på en daglig basis, har hänsynslöst tillåtit dessa flagranta kränkningar och fortsätter göra det medvetet i förakt för våra kunders rättigheter”.

LÄS MER: Därför ska du inte titta på nakenbilderna av Jennifer Lawrence "Om era fruar, döttrar eller släktingar föll offer för dessa kränkningar av mänskliga rättigheter skulle ni antagligen vidta lämpliga åtgärder," skriver han.  ​Google har hittills inte gett någon respons på brevet.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro