ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stjärnskottet Lamix om genombrottet: Jag var så trött på att leva som jag levde”

Natalie Demirian · 8 Dec 2018
Uppdaterad 8 Dec 2018
Lamix är aktuell med ny musik.

Lamix är aktuell med ny musik. Foto: Sony Music/IBL


Lamin Lamix” Mbergan slog igenom förra sommaren med ”Hey baby” och utsågs till framtidens artist. Men livet innan dess var kantat av mörka stunder och en tuff bakgrund. Metro tog ett snack med den 20-årige artisten.

klar

Artikellänk är kopierad

Du fyller 21 år i dagarna. Är du där du trodde att du skulle vara i livet vid 20-årsåldern?

– Nej, absolut inte. Jag antar att jag trodde att det här med musiken skulle ta längre tid än vad det har gjort. Jag är väldigt glad över att det har gått som det har gått. Nu när man är inne på ett bra spår så gäller det att fortsätta på det spåret och fortsätta att göra bra musik.

När du slog igenom, när du nekades inträde till P3 guld-galan i början på 2017 och sedan vann i kategorin ”framtidens artist” ett år senare, hur gick tankarna?

– Det var så sjukt, en så sjuk känsla. Jag tänkte på alla gånger jag har haft det svårt. Jag tänkte att äntligen har de här svåra grejerna som har hänt mig i livet börjat vända. Det var väldigt skönt, jag var så trött på att leva så som jag levde, när det kom till fosterfamiljer, flytta runt, inte ha råd att göra någonting.

Du har berättat i tidigare intervjuer och även i flera av dina låtar om att du har haft det tufft. Att du växte upp i fosterhem, att du sålde droger innan du fyllde 18 år, att du inte hade några vänner. Vad är det som gjorde att du ville vara öppen om din bakgrund?

– Jag ville visa folk att jag har varit på en mörk plats, men jag vände det till något positivt. Jag vill visa ungdomar att man ska vara positiv, se framåt och hålla huvudet högt. Även om man har familjeproblem, eller vad som helst. Jag vill visa att jag också har haft väldigt mörka dagar, men jag har alltid väntat på den ljusa dagen. Och den är på väg. Eller kanske redan här, jag vet inte. Det kanske blir ännu ljusare!

Hur tog du dig ur det där?

– Det handlar om min mentalitet, tror jag. Det gäller att verkligen tro på sig själv väldigt starkt och tro på att det går. Det finns folk som säger att man är ”kung” och bäst, sedan finns det de som säger att man är dålig och att man inte kan något om musik. Det gäller bara att stänga av allt och tro på sig själv och sitt eget artisteri.

Jag kan tänka mig att många ungdomar vill prata med dig om sina situationer?

– Ja, så är det. Jag har en öppen Snapchat där jag försöker skriva tillbaka så gott jag kan. De blir så glada när jag svarar. När jag var liten och såg en artist, då var det så svårt att få kontakt. Det är därför jag själv försöker svara på så mycket som möjligt.

Kan du leva på musiken i dag?

– Ja, det funkar.

Hur känns det?

– Det känns otroligt. Det är sjukt. Men det här när man håller på med musik… man måste ändå tänka lite extra på vad man slösar och inte slösar. Det handlar om att spara mycket, och bara vara allmänt smart.

Slutligen, hur ser du på framtiden just nu?

– Jag ska försöka göra så bra musik som möjligt och växa. En dröm jag har är att bli så stor i Sverige att jag sedan kan fortsätta ut i världen och visa att jag kommer från Sverige och att det här är mitt sound.

pil
Det här är Lamix

Namn: Lamin Mbergan, Lamix är artistnamnet.

Ålder: 20 år, fyller 21 år den 23 december.

Bor: I Stockholm.

Gör: Artist. Slog igenom sommaren 2017 när han släppte debutsingeln ”Hey baby” och därefter också en remix som i skrivande stund har fler än 16 miljoner lyssningar på Spotify.

Övrigt: Vann i kategorin ”framtidens artist” under P3 Guld-galan i år och blev Grammisnominerad i kategorin ”årets låt”.

Aktuell: Med ny musik, bland andra singlarna ”Legat lågt” och ”Mosaik”.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro